Hoe de wimpers te coaten om hun natuurlijke schoonheid naar boven te halen? Beste trucs en beauty hacks

Vaak blijkt het opdoen van mascara een hele uitdaging te zijn. Het komt voor dat we de beste, de meest betrouwbare mascara hebben, maar toch laat hij ons op de een of andere manier in de steek. Maar een onberispelijke wimperuitstraling vormt de kern van elk type make-up. Gedurfd, slecht uitziend en klonterig trekken ze wel de aandacht, maar ze maken zeker geen goede sier. Om te helpen oogmake-up er altijd perfect uit te laten zien, kun je proberen om de probeer dan de trucs en beauty hacks van beroemdheden, visagisten en makers van de beste mascara’s uit te proberen. Hier zijn ze, allemaal verzameld op een plaats.

  1. Zigzagbeweging
    Dit is een old-school truc, maar het is de moeite waard om het af te stoffen en dit te bespreken voor iedereen die geen idee heeft waar het om gaat. Om de wimpers gescheiden te houden, te verlengen en perfect te coaten, moet je het borsteltje aan de wimperbodem plaatsen en de borstel naar boven laten glijden, terwijl je tegelijkertijd een kleine zijwaartse beweging maakt. Met andere woorden, je moet een zigzagbeweging maken tot aan de punt van de wimpers. Op deze manier zal de mascara de wimpers helemaal omhullen en worden ze mooi gescheiden en geaccentueerd zodat je kunt opscheppen over het multi-lash effect.
  2. Een mascaraborstel is wel echt belangrijk
    De gloriedagen van nylon mascaraborsteltjes liggen ongetwijfeld achter ons en tegenwoordig besluiten steeds minder producenten om hun mascara uit te rusten met een dergelijke applicator. Siliconenborstels worden gezien als goede en waardige opvolgers. Ze leveren een prachtig effect in de oogmake-up omdat ze in staat zijn de wimpers nauwkeurig te scheiden. Bovendien zijn ze duurzaam. Het is gemakkelijk schoon te houden en tijdens het wassen van de applicator verandert de borstelharen niet van vorm. Bij de aanschaf van een mascara let je op het type applicator waar het bij hoort – of het nu een borstel meet haren of siliconen is.
  3. Schone mascaraborstel
    Als je je vrienden niet wilt afschrikken met wimpers die op spinnenpoten lijken, dan moet je altijd zorgen dat je mascaraborstel schoon is. Was hem twee keer per maand of, wat nog beter is, een keer per week. Hierdoor zullen de resten van de mascara zich niet tussen de borstelharen verzamelen en zal je oogmake-up niet bederven.
  4. Een kleine, handige kam
    Als je je wimpers klonterig zijn na het coaten met een mascara, dan is hier een oplossing voor jou. Heb altijd een kleine wimperkam of een schoon mascaraborsteltje bij je. Kam daarmee door de wimpers voordat een mascaralaag kan drogen. Op deze manier scheid je de wimpers voorzichtig van elkaar en style je ze ook nog eens. Ook krijg je zo geen vlekkerig spinnenpooteffect.
  5. Beschermende lepel
    Het coaten van de bovenste en onderste wimpers met een mascara hoeft niet gepaard te gaan met vlekken of vlekken. Weet je niet hoe je dit moet vermijden? Hier komt de oplossing. Neem gewoon een gewone lepel en leg deze tussen een ooglid en wimpers. Dit soort afscherming vergemakkelijkt het coaten van de wimpers. Hierdoor zal de oogmake-up sneller en nauwkeuriger zijn en zullen er geen sporen achterlaten op je huid achterblijven.
  6. Olie op de wimpers? Alleen voor het slapen gaan
    Het gaat niet alleen om de behandeling die de haren voedt (veel meisjes gebruiken natuurlijke oliën en passen deze dagelijks toe). Soms doen we ’s ochtends een serum, crème of olie op het gezicht zonder dat we ons realiseren dat die producten op de wimpers achterblijven. Ze dringen door de kleine haartjes heen waardoor ze vettig worden. Daardoor hebben de mascara’s die je nadien aanbrengt problemen om op de wimpers te blijven zitten. Dit vette oppervlak van de wimper houdt de mascara niet in een zo goede staat als het wel zou moeten. Na een paar uur beginnen de laagjes te vervagen en op de wangen te komen. Daarom moet je, voordat je ’s morgens mascara aanbrengt – ervoor zorgen dat je wimpers droog en ontvet zijn.
  7. Een wimperkruller als geen ander
    Iedereen weet dat een wimperkruller de wimpers aanzienlijk beschadigt en daarom is het beter om het gebruik hiervan helemaal op te geven. Als je wimpers recht zijn maar je wilt ze wel mooi laten krullen – dan kun je een speciale wimperkrullende mascaraborstel gebruiken, en direct na het opdoen van de mascara een opgerold wattenschijfje voorzichtig tegen de wimpers (naar de wimpers toe) aandrukken. Op deze manier help je de mascara om de wimpers droog te stylen en ze de gewenste vorm te geven.
  8. Poeder op de wimpers?
    Als je uitzonderlijk dunne wimpers hebt, kun je ze dikker maken met een los poeder. Als je losse minerale poeder gebruikt, is dat eigenlijk beter voor de wimpers omdat het extra voedende eigenschappen levert. Sla tijdens het poederen van je gezicht de kleine haartjes niet over. Bestrooi ze in plaats daarvan met een pure laag mineraal poeder (de beste keuze is rijst- of bamboepoeder). Nu kun je de wimpers verder coaten met een mascara. Gegarandeerd meer volume!
  9. Mascara Reload
    Je mascara is uitgedroogd, maar je maakt je klaar om het huis te verlaten en er is geen mogelijkheid voor je om je naar een winkel te gaan om een nieuwe te kopen? Deze ene keer kun je het een beetje opfrissen door een paar druppels zoutoplossing toe te voegen aan de tube met uitgedroogde cosmetica. Op deze manier geef je jouw mascara nieuw leven. Gebruik dit soort mascara niet te lang. want de samenstelling verandert hierdoor en dit kan schadelijke gevolgen hebben voor de wimpers. Zorg er wel voor dat je de mascara vervangt door een nieuwe.
  10. Heet, heter, de heetste!
    Er is nog een andere truc om met een uitgedroogde mascara om te gaan. Je kunt de mascara meer vloeibaar maken door de tube in een glas met heet water te doen. Na een tijdje zou de consistentie van de mascara ‘aangenamer’ moeten worden. De mascara moet dan voldoende vloeibaar worden om hem moeiteloos te kunnen gebruiken.
  11. Zullen we dit anders doen?
    Als je het uiterlijk van je wimpers een beetje wilt veranderen, kun je ze op een andere manier coaten dan je gewend bent. Probeer het kattenoog-effect te krijgen. Het hangt af van het toevoegen van meer mascara aan de wimpers die in de buitenste ooghoeken groeien. De wimpers in de buurt van je neus moeten ook worden geaccentueerd, maar gewoon subtiel. Op deze manier geef je jouw look een nieuwe definitie. Dit type oogmake-up ziet er interessant en intrigerend uit, vooral in combinatie met een perfect aangebrachte donkere eyeliner.
Terug naar de ranking