Waarop moet je letten bij de aankoop van mascara?

Elke vierde vrouw laat zich leiden door de prijs van mascara.

Elke seconde – door reclame, merk of verpakking.

Elke vijfde geeft toe dat het uiterlijk van de borstel belangrijk is.

Bijna niemand neemt de beslissing op basis van de samenstelling van de mascara.

Het is essentieel op te merken dat de prijs niet altijd de effectiviteit van het product weerspiegelt. Wat moet voor ons het belangrijkst zijn bij de aankoop van mascara? Kijk waar je op moet letten.

5 stappen naar mooie wimpers: waar moet je op letten bij de aankoop van mascara?

  1. Vermijd spontaan shoppen of als je in een emotionele bui zit. Richt je vooral op de borstel en de samenstelling, in plaats van de prijs. Uiteraard hebben de goedkoopste mascara’s een zeer slechte samenstelling omdat er meestal controversiële ingrediënten worden gebruikt, om nog maar te zwijgen van de slechte duurzaamheid.
  2. Kies nooit op basis van de verpakking. Ook al is het misschien verleidelijk om producten in de make-up tas te hebben die een lust voor het oog zijn, toch kan het een grote teleurstelling zijn om exclusief uitziende mascara te gebruiken, terwijl onopvallend uitziende cosmetische producten kunnen verrassen door hun kwaliteit. De verpakking moet niet alleen netjes zijn, maar ook duurzaam.
  3. Let goed op de borstel. Niets is zo belangrijk in elke mascara als de borstel. Het moet ergonomisch en precies zijn, met perfect gerangschikte borstelharen en een goede vorm. In het algemeen is een siliconen borstel beter omdat het de wimpers goed scheidt en niet vervormt tijdens het wassen.
  4. Analyseer de samenstelling. Dit wordt vaak vergeten bij de aankoop van mascara. Een goed cosmetisch product moet de juiste ingrediënten bevatten. Zoals bijvoorbeeld minerale pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de intensiteit van de kleur en de voeding. Dankzij deze pigmenten zien je wimpers er in elk licht goed uit.
    De beste mascara’s bevatten ook stoffen die herstellen, het verlies van de wimpers voorkomen en hun groei stimuleren. Zoek daarom naar natuurlijke oliën en plantenextracten (bijvoorbeeld van sojakiemen of tarwe).
  5. Vermijd vezels in mascara. Als je een mascara koopt en deze bevat INCI, dus stoffen zoals nylon-6 (PA-6), polyester-5 of rayon – wees voorzichtig: deze stoffen zijn synthetisch en irriteren vaak de ogen, ze zorgen dat de mascara gaat strepen en ze zijn minder duurzaam.

De vezels zijn ontworpen om het haar te verlengen: ze hechten zich aan elke wimper om het langer te maken. Helaas geven ze vaak een zeer overdreven effect en kunnen ze irriteren. Als op de verpakking staat dat de wimpers voor het aanbrengen van de mascara de wimpers met een primer met vezels moeten worden bedekt, betekent dit dat de mascara die alleen wordt aangebracht, geen bevredigend resultaat geeft en een synthetische “booster” nodig heeft.

Bovengenoemde adviezen kunnen je helpen bij het kiezen van mascara van uitstekende kwaliteit. Vergeet niet om geen compromissen te sluiten en houd de regels in gedachten. Deze inspanning en vasthoudendheid zullen hun vruchten afwerpen, want als je eenmaal het perfecte cosmetische product hebt gevonden, ga je die altijd gebruiken.

Terug naar de ranking