Wimper extensions – methoden, voordelen en nadelen

Wimper extensions worden gebruikt om de eigen wimpers te verlengen en te verdikken. Ze zijn ook een grote tijdbesparing in de ochtend omdat er geen noodzaak is om mascara aan te brengen. Wat zijn wimper extensions, hoe doe je ze op en hoe duur zijn ze? Hoe lang duurt de procedure, wat zijn de effecten en hoe verzorg je de wimpers daarna? Voor wie is het aanbevolen en voor wie niet?

Wat zijn wimperextensions?

Dit is een procedure waarbij valse wimpers op de natuurlijke wimpers worden geplakt. Het is veel ingewikkelder dan het aanbrengen van wimperstrips of losse wimpers (die zijn verkrijgbaar in elke drogisterij). Voor wimper extensions is voorzichtigheid, ervaring en naleving van de hygiëneregels nodig, omdat de procedure bestaat uit het werken met metalen hulpmiddelen, sterke lijm en delicate haren vlak bij de ogen. Dit alles bewijst dat wimper extensions alleen door een professionele schoonheidsspecialiste mogen worden opgedaan.

Omwille van de veiligheid brengt de schoonheidsspecialiste de wimpers niet direct bij de wortel aan, maar een millimeter lager.

Dit vermindert het risico op oogirritatie en een allergische reactie op de kleefstof.

Wimper extensions – methoden

De meest populaire methoden van wimper extensions zijn:

  • 1 op 1 methode (1: 1),
  • 2 op 1 methode (2: 1),
  • 3 op 1 methode (3: 1).

Er zijn ook 4:1 (4:1), 5:1 (5:1), enz. tot 10:1 (10:1) methoden. Bij elk van deze methoden worden er een aantal valse wimpers aan de natuurlijke wimpers geplakt. Alle methoden zijn even duurzaam, maar het effect is verschillend. Hoewel de klant een methode kiest, kan de schoonheidsspecialiste een andere, betere oplossing voorstellen op basis van dichtheid, lengte en algemene staat van de wimpers. De keuze van de methode is vrij essentieel omdat valse wimpers niet alleen de natuurlijke wimpers verdikken en verlengen, maar ook de ogen optisch vergroten.

  • 1 op 1 methode (ook bekend als 1 op 1) wordt het meest gekozen vanwege het natuurlijke effect en de lage prijs. Hierbij wordt één valse wimper op één natuurlijke wimper geplakt.
  • Bij de 2 op 1 methode (2: 1) worden op elke natuurlijke wimper twee valse wimpers gelijmd. Op deze manier zijn de wimpers dikker en expressiever.
  • 3 op 1 methode (3: 1) waarbij drie valse wimpers op elke natuurlijke wimper worden gelijmd. Hierdoor is het effect spectaculairder.
  • 4 op 1 methode (4: 1) tot 10 op 1 (10: 1) verschillen van de andere methoden en verschillen alleen van elkaar door het aantal valse wimpers dat op natuurlijke wimpers wordt gelijmd.

Bij de 1:1 methode wordt synthetisch, zijde of natuurlijk haar van Siberische nertsen gebruikt. Andere methoden maken uitsluitend gebruik van Siberisch nertsenbont omdat deze het lichtst zijn en dus het minst overbelastend voor natuurlijke wimpers.

Hoe lang duurt de procedure?

Wimper extensions duren twee tot drie uur, afhankelijk van de conditie en dichtheid van de natuurlijke wimpers, de gekozen methode en de ervaring van de schoonheidsspecialiste. Helaas moet de persoon die haar wimpers laat doen, al die tijd stil blijven zitten met haar ogen dicht.

Wimper extensions – effecten

Het effect moet 3-4 weken aanhouden. De conditie van de wimpers en de verzorging die na de ingreep wordt aangebracht, bepalen de duurzaamheid van de ingreep. Onze natuurlijke wimpers vallen uit en worden vervangen door nieuwe, om het effect te behouden moeten de valse wimpers worden bijgevuld (minstens één keer per maand).

Wimper extensions zijn een duurzame procedure. Als het opdoen goed is gedaan kunnen ze tegen:

  • sporten,
  • zweten,
  • zwemmen in het zwembad of de zee,
  • sauna,
  • make-up en de verwijdering ervan.

Toch is het aan te raden om geen watervaste mascara te gebruiken die de wimpers overbelasten. Bovendien is het uiterst moeilijk te verwijderen en kan intensief wrijven over de ogen gevoelige wimpers beschadigen.

Wimper extensions – voor wie?

Dit is een geweldige oplossing voor diegenen die geloven dat hun wimpers onvoldoende dik en lang zijn. Ongeacht de gekozen methode is het effect zichtbaar en duurzaam. Het wordt aanbevolen voor actieve vrouwen die sporten of gewoon wat tijd willen besparen in de ochtend.

Wimper extensions – nadelen

Contra-indicatie voor de procedure zijn zeer gevoelige ogen, oogaandoeningen en oogirritatie, allergie bij de ogen.

Hoe te zorgen voor verlengde wimpers?

Deze procedure zal de conditie van je wimpers niet verslechteren, op voorwaarde dat je ze goed verzorgt. Valse wimpers moeten eigenlijk net zo worden behandeld als natuurlijke wimpers – ze moeten worden gereinigd. Het is het beste om de wimpers te reinigen met een milde zeep, gel of micellaire water.

Wimper extensions – kosten

Wimper extensions is niet de goedkoopste behandeling die je kunt doen, voornamelijk omdat het zo lang duurt. De prijs is echter afhankelijk van vele factoren, zoals de locatie van een schoonheidssalon, de ervaring van een schoonheidsspecialiste en de gebruikte methoden en materialen.

Terug naar de ranking