Natuurlijk lange wimpers. Hoe kan ik de groei van de wimpers verbeteren?

De wimpers zitten op een zeer zichtbare plaats – ze zitten op het gezicht en zeer dicht bij de ogen. Verwaarloosde wimpers worden onmiddellijk opgemerkt, dus moet je er speciaal op letten. Hoe hun groei te versnellen? Hoe de make-up goed verwijderen en de wimpers te kammen? Zijn voeding en wimperserum voldoende om ze sterker te maken? Kijk hoe je mooie wimpers krijgt.

Hoe kan ik de groei van de wimpers verbeteren?

  • Make-up verwijderen
    In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt bij het verwijderen van make-up geen wattenschijfje aangebracht dat bevochtigd is met micellair water of een tweefasige make-up remover en wordt er niet met het oog overheen gewreven. Deze actie zal resulteren in huidirritatie onder de ogen, verlies van wimpers en niet-verwijderde make-up. In plaats daarvan is het beter om hiervoor oliën te gebruiken. Vooral aanbevolen is ricinusolie, die niet alleen de make-up verwijdert, maar ook de groei van de wimpers versnelt. Het moet worden aangebracht met behulp van een kwastje en ’s nachts worden achtergelaten. Ricinusolie kan alleen of in combinatie met andere oliën, bijvoorbeeld argan, kokos of watermeloen, worden gebruikt. In plaats daarvan is het beter om oliën te gebruiken. Vooral aanbevolen voor deze olie is ricinusolie, die niet alleen effectief make-up verwijdert, maar ook een gunstige invloed heeft op de groei van de wimpers. Het moet worden aangebracht met een borsteltje en ’s nachts worden achtergelaten. Ricinusolie kan alleen of in combinatie met andere oliën, bijvoorbeeld argan, kokos of watermeloen, worden gebruikt. Oliebehandeling is effectief als het regelmatig gedurende minstens 3 weken wordt toegepast.
  • Wimpers borstelen
    Dit is zeker een verzorgingsbehandeling die elke avond na het verwijderen van make-up moet worden uitgevoerd. Gebruik een speciale kam of een natuurlijk borsteltje om je wimpers een paar minuten lang te borstelen. Op deze manier stimuleren we de haargroei. Aan het einde kan je vaseline op de wimpers smeren en inmasseren. Dit verbetert de doorbloeding, zodat de haarwortels goed gestimuleerd worden.
  • Dieet voor wimpergroei
    Bovengenoemde methoden zullen niet werken als onze voeding niet gebalanceerd is en rijk aan voedingsstoffen. Omvat producten die vitaminen (A, C, D, E en H en uit groep B) en mineralen (calcium, ijzer, zink, koper en silicium) bevatten. Je vindt ze onder andere terug in eieren, kaas, noten en pompoen- en zonnebloempitten.
  • Wimpergroei serum
    De snelste resultaten worden geleverd door een kant-en-klare conditioner voor de wimpergroei die verkrijgbaar is in de drogisterij of een apotheek. Helaas hebben dit soort preparaten bijwerkingen die worden veroorzaakt door de inhoud van een werkzame stof. Bimatoprost wordt gebruikt in glaucoomgeneesmiddelen en vermindert de intraoculaire druk. Hoewel de concentratie klein is, duurt de behandeling zelf lang. Erger nog, hoe voorzichtig we ook zijn, bimatoprost komt vroeg of laat bij het oog, waar het waarschijnlijk veel schade zal aanrichten. Wat voor schade? Het directe contact met de oogbol veroorzaakt vasculaire injectie, pruritus, hoofdpijn, bindvliesontsteking, verslechtering van het zicht, of oogafwijkingen.
    Degenen die de groei van hun wimpers willen verbeteren, kunnen kiezen tussen natuurlijke methoden, hoewel ze geduld en regelmaat vereisen, en kant-en-klare methoden, die snelle resultaten opleveren maar tegelijkertijd ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Terug naar de ranking