Niet-invasieve manieren om je wimpers mooi te maken

Alle vrouwen dromen van mooie en superlange wimpers. Deze droom kan uitkomen, zelfs voor vrouwen die niet met zulke wimpers zijn geboren. Gelukkig zijn er veel niet-invasieve trucs om prachtige wimpers te krijgen. Zijn een evenwichtige voeding, een vakkundige make-upverwijdering en ricinusolie voldoende? Hoe kies en breng je een wimperserum en een mascara aan? Hoe de wimpers te verzorgen en te stylen?

Manieren voor mooie wimpers: evenwichtige voeding

De primaire functie van de wimpers was niet om onze gezichten te verfraaien. Hun belangrijkste doel was om de delicate structuren van de ogen te beschermen tegen onzuiverheden zoals stof en vlekken.

De wimpers bestaan uit een haarzakjes en een haarschacht. Hun levensduur duurt ongeveer 100 dagen. Om uit te groeien, hebben ze peptiden, micro-elementen en vitaminen nodig die kunnen worden gevonden in producten die rijk zijn aan B-vitaminen, zink, ijzer en magnesium. Als alternatief kun je ook vitaminesupplementen nemen.

Manieren voor mooie wimpers: hoe kies en gebruik je wimperserum en mascara?

Om onze wimpers gezond te houden of te laten blijven of worden, hoef je alleen maar een paar basisregels te volgen.

Ten eerste moet een mascara die je gebruikt voedende en versterkende eigenschappen hebben. Onthoud je van waterdichte mascara’s omdat het verwijderen van dergelijke cosmetische producten de wimpers aanzienlijk verzwakt. Ten tweede spelen de voorbereiding van de wimpers en de techniek om een mascara aan te brengen een zeer belangrijke rol:

  1. Alvorens de eerste laag aan te brengen, is het raadzaam om de wimpers voorzichtig te poederen.
  2. Mascara moet worden aangebracht na een nauwkeurige reiniging van de wimpers en het weghalen van de resten van vette crèmes en oude mascaralagen. Hierdoor kun je voorkomen dat zowel de laag als de wimpers zelf afbrokkelen.
  3. Het aanbrengen van de mascara moet in de volgende volgorde gebeuren: begin bij de wimperbodem en beweeg het borsteltje naar boven. Voordat je de wimpers coat met een andere laag mascara moet je wachten tot de reeds aangebrachte laag droog is. Anders kun je klontjes maken die leiden tot klonterige wimpers. Bovendien moeten de wimpers voorzichtig worden gecoat om ze niet te overbelasten en hun conditie te verslechteren.

Een ander cosmetica voor wimpers dat regelmatig moet worden gebruikt, is een voedend serum. Een effectief wimperserum maakt de wimpers dikker en volumineuzer; het is ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de bollen.

Manieren voor mooie wimpers: hoe verzorg je je wimpers en hoe maak je ze op?

Om de wimpers te stylen, kun je kiezen voor een wimperkruller die bij vakkundig gebruik de wimpers niet zal beschadigen. Uiteraard moet je het niet gebruiken op wimpers met mascara, want dit veroorzaakt een hoog risico op het breken van de haren en zelfs het verliezen van de haren. Als je wimpers wilt krullen waar al mascara opzit kun je een schoon borsteltje pakken en deze tegen de natte wimpers aandrukken. Doe het heel voorzichtig en druk dan de wimpers naar je ooglid toe, maar raak het ooglid niet aan.

Dunne en zwakke wimpers kunnen dikker worden gemaakt door het gebruik van een paar make-up trucs. Hierdoor is het niet nodig om valse extensions aan te brengen of een intensieve coating aan te brengen. Het enige wat je hoeft te doen is een dun lijntje te trekken met een donker oogpotlood. Veeg het vervolgens voorzichtig in met een speciaal borsteltje. Als je je oog een natuurlijke uitstraling wilt geven, kan je ook een oogschaduw opdoen. Een soortgelijk effect, maar dan nog spectaculairder, kan worden bereikt met eyeliner. Toch vereist een onberispelijke toepassing van een eyeliner ervaring.

Ook de volgorde waarin de oogmake-up wordt gedaan, is van belang. Begin bij:

  1. Concealer
    en dan:
  2. Los poeder dat je gebruikt om de huid rond de ogen voorzichtig te bestrooien (als je een speciaal type oogschaduwbasis gebruikt, kunt u deze stap overslaan).
  3. Oogschaduw of andere kleurcosmetica
  4. Mascara (omdat je deze als laatste gebruikt, vermijd je het probleem van het aanbrengen van kleurcosmetica onder de al opgemaakte wimpers).

Manieren voor mooie wimpers: make-up verwijderen

Het verwijderen van oogmake-up is een cruciaal onderdeel van de schoonheidsroutine. Want als je elke dag make-up opdoet dan moet je dit ook elke dag verwijderen. Je moet niet slapen met gecoate wimpers omdat je ’s ochtends je wimpers kunnen breken.

Je moet je make-up voorzichtig verwijderen omdat intensief wrijven over oogleden een rampzalig resultaat kan hebben. Voordat je gel of mousse gebruikt moet je een wattenschijfje vochtig maken met een speciale lotion voor het verwijderen van oogmake-up. Om het preparaat te helpen bij het oplossen van de mascara, houd je het wattenschijfje ongeveer 10 seconden tegen een ooglid gedrukt.

Bovendien moet je niet wrijven in de buurt van de wimpers die hard zijn door een mascaralaag, want gestileerde wimpers zijn vatbaarder voor mechanische schade. Zodra de make-up is verwijderd, kun je een crème onder de ogen aanbrengen. Niet wrijven, maar met de vingertoppen voorzichtig deppen – zowel de huid als de wimpers zijn echt delicaat. Om die reden wordt wrijven niet aanbevolen.

Manieren voor mooie wimpers: ricinusolie

Ricinusolie kan het probleem van zwakke en dunne wimpers oplossen. Om de helende kracht van deze natuurlijke olie te benutten kun je een schoon mascaraborsteltje gebruiken. De olie moet voor het slapen gaan worden aangebracht – na het verwijderen van de make-up en het aanbrengen van een crème onder de ogen. De makkelijkste manier om ricinusolie aan te brengen is om het penseel in de olie te doen, de overtollige olie te verwijderen door een kant van het penseel tegen de rand van de verpakking te laten lopen. Nu kun je de olie op je wimpers aanbrengen. Het is aanbevolen om de procedure elke dag te herhalen, een maand lang. Vervolgens kan de frequentie worden teruggebracht tot twee keer per week.

Terug naar de ranking