De zalige voordelen van het gebruik van havermoutvlokken op je gezicht

Het is niet langer een geheim dat beautyproducten niet langer alleen in de vorm van crèmes en zalven in potjes verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen de voordelen van het gebruik van natuurlijke ingrediënten om je huid te verzorgen. Een daarvan is havermout, een eiwitrijke, voedzame graansoort die al een lange tijd worden bekend staat als een superfood. Maar wat je misschien niet weet, is dat havermoutvlokken ook heerlijk zijn als middel voor een huidverzorgingsbehandeling. In dit blogartikel leggen we je uit waarom.

Verschillende voordelen

Havermout is een ideaal ingrediënt om toe te voegen aan zelfgemaakte maskers, scrubrepen en zelfs wasselvloeistoffen. Er zijn tal van voordelen, waaronder de volgende:

  • Havermout kan helpen om je huid te kalmeren en te verzachten, wat vooral betekent dat het een goede keuze is voor mensen met een gevoelige huid.
  • Het remt de celwandvernietigende effecten van UV-straling, waardoor het een geweldige manier is om je huid te beschermen tegen de zon.
  • Havermout bevat veel vezels die je poriën helpen verkleinen, waardoor ze minder kans hebben om verstopt te raken. Dit betekent dat je minder last hebt van mee-eters.
  • Havermout kan ervoor zorgen dat de huid strakker aanvoelt doordat het je elasticiteit verbetert. Dit is vooral waardevol voor mensen die last hebben van huidveroudering.
  • Havermout kan helpen de productie van talg te verminderen, waardoor je huid minder vet aanvoelt en minder kans heeft op onzuiverheden.

Behandeling

Hoewel het gebruik van havermout wel of niet schadelijk kan zijn voor je huid, hangt dit voornamelijk af van je persoonlijke gezondheidstoestand. We raden aan om met een dermatoloog te praten voordat je aan een behandeling met havermoutvlokken begint.

Als je de definitieve goedkeuring krijgt van je huisarts, breng je een kwart kopje havermoutvlokken aan op je natte gezicht. Masseer de vlokken in je huid en wrijf ze vervolgens zachtjes om te exfoliëren. Spoel je gezicht af met warm water en dep je huid voorzichtig droog met een zachte handdoek.

Waar te krijgen

Havermoutvlokken zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij supermarkten en natuurwinkels. Let er wel op dat je geen suiker of gezoete granen koopt. Probeer in plaats daarvan gewoon biologische havermoutvlokken te vinden om je huid te verzorgen.

Andere opties

Havermoutvlokken zijn een geweldige keuze voor mensen met een vette of gevoelige huid, maar als je een ander type huid hebt, kun je betere resultaten behalen met andere ingrediënten.

  • Mensen met een normale huid of een droge huid kunnen kiezen voor een komkommer- of bananenmasker. Laat het fruit of groentemengsel vijf tot tien minuten in je gezicht invriezen en goed afspoelen.
  • Mensen met een vette of acne-gevoelige huid kunnen avocado of olijfolie gebruiken als gezichtsmasker. Laat het masker twintig minuten en spoel het daarna goed af.
  • Als je last hebt van huidveroudering en fijne lijntjes, kun je een eierschilmasker maken. Dit masker werkt door het binden van vocht aan de oppervlakte van je huid. Laat het masker ongeveer veertig minuten intrekken en was daarna je gezicht grondig.

Waarom havermout?

Havermout is een goede optie voor al deze behandelingen omdat het natuurlijke oliën, antioxidanten en mineralen bevat die je huid re-hydrateren en helpen om je huid te verzachten. Dit komt omdat havermoutvlokken de huid helpen om weer vocht vast en houden, wat weer kan helpen om de gezichtshuid te herstellen.

Met regelmatig en verantwoord gebruik van havermoutvlokken, kan je huid heerlijk glad worden en er gezonder uitzien. Dankzij de antioxidanten is je huid ook beter bestand tegen UV-straling en natuurlijke veroudering. We raden aan je gezicht twee tot drie keer per week met havermoutvlokken te scrubben om de beste resultaten te behalen.

Eet jezelf mooi

Eten heeft een grote invloed op je uiterlijk en algemene gezondheid. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat de ingrediënten die je aan de buitenkant gebruikt, beter hun werk doen. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine A en C binnenkrijgt, je helpt hiermee je huid gezond te houden.

Vergeet ook niet voldoende vitamine D binnen te krijgen tijdens de herfst- en wintermaanden en vergeet vooral niet te smeren met een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor. Zonnebrandcrème stelt je huid in staat zich te herstellen en versnelt ook je genezing. Vergeet niet om je regelmatig helemaal te laten checken bij je arts om eventuele veelverzekerde aandoeningen tijdig vast te stellen.

De beste verzorgingsproducten

Het is belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten kiest voor je huid. Kies maskers en scrubs met natuurlijke ingrediënten die zacht zijn voor je huid. In plaats van crèmes en lotions met synthetische ingrediënten, kies je liever producten met natuurlijke oliën en extracten.

Conclusie

Havermoutvlokken zijn een uitstekende keuze om je huid te verzorgen. Ze zijn zacht voor

Terug naar de ranking