Hoe je goed voor gevoelige huid moet zorgen – Tricks Every Girl moet Weten

Gevoelige huid kan een lastige barrière zijn om mee om te gaan. Of je nu onzichtbare rode lijn of grote huidirritatie ervaart. Het kan stressvol zijn om je huid te beschermen en verzorgen – maar het hoeft niet zo te zijn. Met de juiste tips, inzichten en kennis kun je gemakkelijk kalmeren, verzorgen en gezond maken.

Het is belangrijk om je te realiseren dat je niet alleen bent als je te maken hebt met pijnlijke, geïrriteerde of oncomfortabele huid. We hebben allemaal last van huidproblemen. Maar als je huid supergevoelig is, kan dat een allergische reactie of een stofwisselingsprobleem overtroeven. Onderzoek op De Amerikaanse Nationale Academie voor Wetenschappen toont aan dat meer mensen worden geconfronteerd met allergische huidreacties. Maar je hoeft niet hulpeloos te zijn als je met een gevoelige huid te maken hebt. We hebben enkele tips opgezocht die je kunt gebruiken om van je huid te genieten!

1. Bescherm je huid tegen de zon:

De zon is een van de grootste vijanden van je huid. Hoewel zonlicht vitamine D helpt produceren, is het belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Zelfs bij zwak weer is blootstelling aan de zon mogelijk. Dus, voordat je naar buiten gaat, is het belangrijk om een ​​hogere SPF-zonnebrandcrèmes te gebruiken als je een gevoelige huid hebt.

Het is ook belangrijk dat je bescherming biedt in de vorm van een brede hoed, en het dragen van kleding die je bedekt en zonlicht weerkaatst. Vermijd het onthullen en blootstelling van je gezicht aan de zon, omdat dit leidt tot droge en irriterende plekken op je huid.

2. Kies producten die gemaakt zijn voor gevoelige huid:

Het is belangrijk om je ogen te openen als het gaat om de producten die je gebruikt. De laatste tijd zijn er veel producten op de markt gebracht die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige huid. Deze producten bevatten alleen hypoallergene ingrediënten die huidirritatie voorkomen.

Vooral bij het kiezen van gezichtsreinigingsmiddelen en crèmes is het belangrijk om producten te gebruiken die gemaakt zijn voor de gevoelige huid. Producten en ingrediënten zoals alcohol, salicylzuur, glycolzuur, retinoïden, menthol, parabenen, en BHA’s kunnen je huid irriteren. Onthoud dat je beter af bent met producten die geschikt zijn voor de sensibele huid.

3. Vochtige vermoeide huid:

Gevoelige huid heeft vaak droge plekken. Dus regelmatig hydrateren is essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Het drinken van water is ook een belangrijk onderdeel van het verzorgingsregime. Hydratatie helpt de huid in evenwicht te brengen en maakt de huid glad en gezond. Probeer ook producten te gebruiken die rijk zijn aan bestanddelen zoals ceramiden en hyaluronzuur om het vochtniveau van je huid in evenwicht te houden.

Vermijd het gebruik van hete baden of douches om je huid te hydrateren. Het kan de huid uitdrogen en leiden tot huidirritatie. In plaats daarvan, gebruik lauw water om je huid fijn en gehydrateerd te houden. Na het douchen, pat je gezicht droog met een zachte handdoek, en breng direct een hydraterende crème aan.

4. Vermijd chemische stoffen en parfums:

Als je een gevoelige huid hebt, moet je de ingrediëntenlijst van producten die je gebruikt goed controleren. Veel geconcentreerde ingrediënten en producten met een sterk parfum kunnen huidirritatie veroorzaken. Parfums bevatten vaak synthetische ingrediënten die je huid prikkelen en allergische reacties veroorzaken. Gebruik daarom alleen producten met natuurlijke geuren of geen geur.

Het is ook belangrijk om niet te veel producten tegelijk te gebruiken, om huidirritatie te voorkomen. Kies voor alleen milde producten en vermijd producten met een sterke geur of die bevatten schadelijke chemicaliën. Je moet ook altijd een patch-test uitvoeren voordat je een nieuw product gebruikt, om een ​​allergische reactie te voorkomen.

5. Eet gezond en onderhoud een gezond lichaamsgewicht:

Het is bewezen dat gezonde voeding en een gezond lichaamsgewicht je huid gezond helpen houden. Gezonde voeding bevat veel voedingsstoffen die huidirritatie kunnen verminderen en je huid een gezonde gloed geven. Probeer voedingsmiddelen te eten met veel antioxidanten, omega-3-vetzuren, vitamines en minerale stoffen. Dit helpt je huid in balans te houden en zal je interne processen verbeteren. Probeer weinig of geen caféïne te drinken, omdat dit huidirritatie kan veroorzaken.

Het is ook belangrijk om je vetpercentage gezond te houden. Het overmatig vetpercentage draagt ​​bij aan een slecht circulatieniveau, wat een gevoelige huid die droog wordt en veel meer schade kan veroorzaken. Je kunt cardiovascular workouts doen en gezond eten om een ​​gezond lichaamsgewicht te bereiken.

6. Vermijd schokkende temperaturen:

Houd je gezicht ver van extreme temperaturen, omdat ze je gevoelige huid kunnen schaden. Vermijd het in een hete sauna gaan of koude douches nemen. Comfort

Terug naar de ranking