Cosmetische bestanddelen die de porien kunnen blokkeren – hou er verre van!

We willen allemaal een mooie teint hebben waar we orgulloos op kunnen zijn die geen vlekken of andere tekenen van huidbeschadiging heeft. Helaas blijken veel cosmetische producten die populair zijn bij zowel mannen als vrouwen, een verzameling ingrediënten bevatten die mogen worden aangemerkt als potentiële huidverstoorders. Deze ingrediënten zijn vaak de stoffen die de poriën kunnen blokkeren, wat kan leiden tot problemen zoals acne, mee-eters, irritatie en andere huidverstoringen. In dit artikel zullen we deze stoffen vermelden en hopelijk uw bewustzijn vergroten als het gaat om cosmetische samenstellingen die de poriën kunnen blokkeren.

Het eerste ingrediënt dat we moeten vermelden als het gaat om poriën verstopfers zijn minerale oliën. Minerale oliën, die soms worden gevonden in body lotions, baby-olie, make-up of zelfs zonnebrandcrèmes, zijn kunstmatig geproduceerde chemicaliën die dienen als vettige substantie. Terwijl ze zorgen voor zachtere huid, ze hebben de neiging om te ademen te belemmeren. Door de te vettigheid blokkeren de poriën, waardoor de overmatige oliën verstoppen de porien. Dit zal leiden tot de verdere huidverstoringen zoals acne.

Een tweede bestanddeel dat we moeten vermelden als het gaat om poriën verstopfers zijn siliconen. Siliconen worden veel gebruikt in verzorgingsproducten zoals conditioners, shampoos en stylingproducten. Hoewel de siliconen helpen om de haren en huid glad en glanzend te houden, hebben ze de neiging om de poriën te blokkeren. Dit komt omdat ze hydraterende eigenschappen hebben waardoor ze het vocht in de huid vasthouden, wat op zijn beurt leidt tot verstopping van de porien.

Verder kunnen ingrediënten of stoffen zoals parabenen, sulfaten, alcohol en talk ook leiden tot verstopte porien. Deze stoffen worden vaak gebruikt in cosmetische producten om bacteriegroei en conserveermiddelen tegen te gaan. Hoewel ze gemaakt zijn om de huid te beschermen, hebben ze de neiging om de huid uit te drogen en de poriën te verstoppen. Dit resulteert vaak in roodheid, irritatie, jeuk of acne.

Ten slotte is het belangrijk om de verzachtende middelen te vermelden. Verzachtende middelen, zoals glycerine, propyleenglycol, vaseline, minerale olie, siliconen, lanoline, waxes en diolen, worden veel gebruikt als ingrediënten in verschillende cosmetische producten. Hoewel verzachtende middelen worden gebruikt om de huid te hydrateren, kunnen sommige ervan ook de poriën blokkeren, waardoor er acnevorming en andere huidproblemen worden veroorzaakt.

Dus nu je kennis heeft van cosmetische ingrediënten die de poriën kunnen blokkeren, is het belangrijk dat je je er bewust van bent als je bepaalde cosmetische producten koopt. Kijk altijd naar de samenstelling en laat de conserveringsmiddelen die worden gebruikt, evenals de minerale olie, siliconen, alcohol en talc, achterwege. Als je dit doet, zul je merken dat je huid mooier, gezonder en minder vatbaar is voor huidproblemen. En als je geen schade of irritatie aan je huid wilt toebrengen, moet je deze cosmeticaconstituenten vooral vermijden!

Terug naar de ranking