Gezonde en mooie wimpers tegen lage kosten. Welke bestanddelen moeten er in een wimperserum zitten?

De wimpers bevinden zich dus midden in het gezicht, dus als we er niet goed voor zorgen, kunnen ze er slecht uitzien en dat is iets wat je altijd zult zien. Hoe zien gezonde en nette wimpers eruit? Meestal zijn ze dik, lang en volumineus – ze vallen er ook niet te veel uit. Om dit schoonheidsdoel te bereiken, kan gelukkig volstaan worden met een regelmatig gebruik van goed wimperserum. Maar welke bestanddelen moeten er in een kwalitatief hoogstaand wimpelserum zitten om ervoor te zorgen dat het effectief en veilig is voor de ogen? Welke oplossing is beter: een kant-en-klaar wimpelserum gekocht in een drogisterij of apotheek, of een zelfgemaakte wimperconditioner? Het recept hieronder.

Welke bestanddelen moeten er in een wimperserum zitten?

Er moeten bepaalde bestanddelen gebruikt worden om een hoogwaardig wimperserum mee te maken. Hier zijn ze dan:

  • Allantoïne – kalmeert de gevoelige huid rond de ogen en verlicht irritatie. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de wimpers hydrateren en ze zacht en glad maken.
  • Paardenstaartextract – voedt de wimperbollen en versterkt tegelijkertijd de wimpers zelf, die daardoor niet meer splijten of breken.
  • Panthenol (ook bekend als pro-vitamine B5) – een van de krachtigste hydraterende stoffen die niet alleen de wimpers aanvult met water, maar ze ook beschermt tegen verschillende externe agressors.
  • Vitamine E – vanwege zijn antioxiderende eigenschappen wordt het de vitamine van de jeugd genoemd. Het vertraagt het verouderingsproces van de wimpers, waardoor het de wimpers versterkt en ongecontroleerd verlies voorkomt. Bovendien worden de wimpers door vitamine E beschermd tegen de negatieve werking van de zon.
  • Oogscherpte-extract – geeft de vermoeide ogen verlichting, voedt de wimpers en maakt ze zacht.
  • Wimpergroei bevorderende stoffen, met name aminozuren zoals keratine en peptiden.

Al het bovenstaande volstaat om een wimperserum effectief te maken. Een eenvoudige en natuurlijke samenstelling is een must als we de wimpers in goede conditie willen houden en hun mooie uiterlijk willen behouden. Hoe minder bestanddelen, hoe minder kans op een overbelasting van de wimpers en irritatie van de gevoelige huid.

Zelfgemaakte wimperconditioner – Recept

De kant-en-klare wimperserums zijn echt effectief, mits ze volgens de aanwijzingen van de producent en voor de betreffende periode worden gebruikt. Aan de andere kant zijn ze vrij duur. Kan een zelfgemaakte wimperconditioner ze vervangen? Om dat te weten te komen, is het de moeite waard om het volgende recept te proberen.

Het basisingrediënt van een zelfgemaakte wimperconditioner is ricinusolie die de wimpers herstelt, hun groei stimuleert en de kleur intensiveert. De overige stoffen verbeteren ook de conditie van de wimpers, wat betekent dat ze de wimpers voeden, overmatig wimperverlies voorkomen en de haren glanzend achterlaten.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel ricinusolie
  • 1/2 theelepel zoete amandelolie
  • 1/2 eetlepel arganolie
  • 1/2 theelepel vitamine E
  • optioneel: kokosolie, lavendelolie, avocado-olie, avocado-olie, vaseline

Voorbereiding:

Combineer alle ingrediënten in een kom. Om het aanbrengen van de wimperconditioner te vergemakkelijken, kun je het zelfgemaakte product in een klein flesje gieten.

Aanwijzingen voor gebruik:

Om de zelfgemaakte conditioner op je wimpers aan te brengen, kan je een mascara borsteltje gebruiken – uiteraard een die schoon en droog is. Met het gebruik van het borsteltje, dat we in de conditioner moeten deppen, begin je je wimpers op dezelfde manier te coaten als een mascara. Omdat de consistentie van de conditioner nogal vettig is, is het beter om hem voor het slapen gaan aan te brengen. De effecten zullen na 2-3 weken regelmatig gebruik te merken zijn. Deze zelfgemaakte wimper conditioner gaat het probleem van overmatig wimperverlies tegen en versnelt de wimpergroei te versnellen.

Last but not least kan deze conditioner ook op de wenkbrauwen worden aangebracht.

Terug naar de ranking